Reparatie, onderhoud en banden

Afspraak maken

Maak voor reparaties en onderhoud (zowel periodiek als ongepland) aan uw leaseauto altijd een afspraak bij een officieel erkende autodealer van het merk van uw auto.

Onderhoudsinstructies

Alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan uw auto dienen uitgevoerd te worden volgens het meegeleverde instructie- en onderhoudsboekje van de leverancier.

Facturatie en declaratie

Meld aan de autodealer dat u in een auto van Volkswagen Pon Financial Services rijdt; de factuur voor uitgevoerde werkzaamheden wordt dan naar ons opgestuurd.

Heeft u zelf kosten moeten maken voor reparaties of onderhoud? Declareer eenvoudig bij Volkswagen Pon Financial Services het door u voorgeschoten bedrag via ons formulier onderhoudsdeclaratie.

Banden

De juiste autobanden dragen bij aan uw veiligheid, rijcomfort én besparing op brandstof. Hoe zit het met zomer- en winterbanden en wanneer zijn winterbanden verplicht in het buitenland?

Winterbanden

Vanaf 7°C en kouder presteren winterbanden aantoonbaar beter dan zomerbanden. Is ons speciale Winterbanden-programma specifiek opgenomen in uw leasecontract en wilt u winterbanden op uw auto? Neem dan contact op met uw wagenparkbeheerder, óf maak zelf een afspraak voor het monteren of wisselen van uw winterbanden.

Eerste aanschaf winterbanden

Als in uw contract winterbanden zijn opgenomen, dan kunt u deze laten monteren bij onderstaande leveranciers. Rijdt u in een Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA dan kunt u de winterbanden laten monteren bij de merkdealer. Met deze dealerorganisaties hebben we speciale afspraken kunnen maken.

Voor alle overige merken kunt u een afspraak maken bij Euromaster via telefoonnummer 088-0065600 of via de website. Euromaster zal altijd losse banden monteren op uw huidige velgen.

Tijdens de bandenwisselperiode is het erg druk bij de merkdealers en Euromaster. We raden u aan om op tijd een afspraak te maken en ook om op tijd aanwezig te zijn bij uw afspraak. Indien u te laat komt kan het voorkomen dat u een nieuwe afspraak moet maken, dit in verband met de strakke planning in de werkplaatsen.

Winterbandenwissel

Heeft u reeds eerder winterbanden laten monteren onder uw auto dan kunt u weer een afspraak maken bij uw huidige bandenleverancier.

Zomerbanden

Bij een temperatuur boven de 7°C zijn zomerbanden het meest efficiënt. Zomerbanden kunt u laten vervangen als het profiel minder bedraagt dan 2 mm.

Doorbelasting i.v.m. niet reparabele band

We gaan altijd uit van normale bandslijtage. Een kapot gereden band wordt gezien als een niet verhaalbare schade. Een niet verhaalbare schade lijdt veelal tot een doorbelasting van het eigen risico. Het niet versleten deel van de kapot gereden band (restprofiel) wordt als eigen risico aan uw werkgever doorbelast. In het leasecontract zijn voortijdige vervangingen van banden niet gedekt. Heeft u hier vragen over, neemt u dan gerust contact op met onze BerijdersDesk.