Vervangend vervoer

Wanneer u te maken krijgt met onderhoud, schade of diefstal, dan heeft u mogelijk recht op vervangend vervoer. Indien u hier recht op heeft, wordt dit vermeld in het leasecontract. Hierbij zijn er drie mogelijkheden: per direct recht op vervangend vervoer, recht op vervangend vervoer na 24 uur of geen recht op vervangend vervoer.

Direct vervangend vervoer

In de meeste gevallen heeft u recht op direct vervangend vervoer. In dat geval worden de complete kosten (dus vanaf het eerste uur) vergoed door Volkswagen Pon Financial Services.

Vervangend vervoer na 24 uur

Wanneer er recht is op vervangend vervoer na 24 uur, dan komt u wel gelijk in aanmerking voor vervangend vervoer, maar dan dient u de eerste 24 uur zelf te bekostigen. De gemaakte kosten na 24 uur worden bekostigd door Volkswagen Pon Financial Services.

Geen recht op vervangend vervoer

Wanneer er in uw contract staat dat er geen recht is op vervangend vervoer, dan komt u helaas niet in aanmerking voor (gratis) vervangend vervoer. Uiteraard is het mogelijk om zelf ter plekke vervangend vervoer te regelen, maar de kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening.

Het recht op vervangend vervoer geldt ook in het buitenland, in heel Europa. Heeft u uw autoverzekering via Fleetservices geregeld? Dan krijgt u standaard (gratis) direct vervangend vervoer bij schade. Uw vervangende auto is dan van gelijkwaardige klasse aan de auto die u leaset.